Voor organisaties

Over Mister Mountain

Bergsport en coaching voor vrouwen

Mister Mountain Motief

De bergsport dichter bij vrouwen in Nederland brengen. Er zijn ontzettend veel vrouwen in Nederland die avontuurlijk zijn maar er is geen platform waar zij terecht kunnen om samen met anderen avonturen te ontdekken. Echte bersgportorganisaties richten zich specifiek op de doelgroep mannen en vrouwen die bergsportavonturen al kent en het durft aan te gaan. Daarnaast zijn er platforms die zich richten op 1 specifieke sport zoals het wielrennen voor dames. Ook zijn er organisaties die alleen outdoor-sporten aanbieden.

Mister Mountain:

  1. maakt bergsportavonturen toegankelijk, realiseerbaar en haalbaar voor iedere vrouw.
  2. inspireert en informeert over hoe stap voor stap avonturen aan te gaan.
  3. daagt vrouwen uit om deel te nemen aan leuke bergsportavonturen. 
  4. stimuleert zelfverzekerdheid, fitheid en gezondheid door coaching. 
  5. biedt fysieke begeleiding bij het behalen van bergsportdoelen.

Mister Mountain idee

Avonturen:
Wij hebben gemerkt dat er in Nederland zoveel vrouwen zijn die van avontuur houden. Daarom zijn we gestart met het delen van onze passie en organiseren we avonturen. Laagdrempelige avonturen waarbij je kennis maakt met bergsportavonturen zoals klimmen, hiken, mountainbiken, wielrennen en de basisbeginselen van alpinisme. Wij bereiden je voor op wat je te wachten staat, zowel fysiek als mentaal als op het gebied van de omstandigheden in de bergen. We hebben veiligheid hoog in het vaandel staan. We bieden online en tijdens de evenementen informatie over hoe je je kunt voorbereiden op avonturen, hoe je trainingen opbouwt, hoe je je backpack inpakt, wat je echt niet mee moet nemen en wat hoogte met je kan doen.

We hebben gemerkt dat vrouwen vaak uitdagingen niet aangaan omdat ze vooraf niet precies weten wat hen te wachten staat en vaak denken dat zij ‘het toch niet kunnen’. Juist door avonturen te faciliteren en de gelegenheid te bieden om informatie te vergaren en te oefenen  zijn zij in staat om de uitdaging te kiezen die echt bij hen past.

Begeleiding:
Wij kunnen je begeleiden bij het behalen van je gestelde bergsportdoel.

Coaching:
Wij zetten de bergsport in als middel bij onze coach sessies zodat jij fysiek in beweging komt om jouw top verlangen waar te maken.

Mister Mountain uitstraling

Feel Free – Feel Fit – Feel adventurous. Wij houden van bergen, samen op avontuur gaan, uitdagingen opzoeken, ons fit voelen en samen lol hebben.
Zelfs in een land zonder bergen en dat half onder de zeespiegel ligt is dit mogelijk! Wij vrouwen in Nederland ontdekken steeds meer het avontuur, de bergen en de bergsport. Het aangaan van avonturen geeft ons het gevoel van vrijheid, kracht, fitheid, blijheid en zelfverzekerdheid. Dit representeert het ‘Mountain Fit’ gevoel van iedere Top woman, jij dus!

Doelgroep

Voor vrouwen die op zoek zijn naar avontuur, begeleiding en/of coaching bij het behalen van doelen en aangaan van uitdagingen.

 Doel van Mister Mountain

Door bergsportavonturen laagdrempeliger te maken, de funfactor groter te maken en de marketing meer te richten op de behoeften van vrouwen maken we bergsportavonturen en -doelen aantrekkelijker, realistischer en haalbaar voor iedere vrouw. Door Nederlandse en in de toekomst buitenlandse initiatieven gericht op bergsporten en bergsportavonturen te verbinden en te organiseren willen we vrouwen inspireren en uitdagen om mee te doen. We creëren een community waar vrouwen elkaar kunnen ontmoeten, stimuleren en zelf avonturen kunnen initiëren. Wij zien bergsportavonturen als een manier van leven. Het gaat er niet om hoe de sport is bedoelt, iedereen verkent zijn eigen weg op zoek naar avontuur. Door professionele en beginnende avonturiers, bergsporters en outdoorsporters bij elkaar te brengen willen we allen inspireren, uitdagen en voorzien van de beste informatie. Juist door deze groepen te verbinden kunnen we behoeften beter in kaart brengen en kunnen organisaties hier beter op inspelen. Op deze manier creëert Mister Mountain meer interesse in bergsport en bergsportavonturen door vrouwen en kan dit bijdragen aan het ontwikkelen van de sport.

Om Mister Mountain te laten slagen is ondersteuning en vrijgevigheid van vrouwen en organisaties dan ook hard nodig. Het succes is dan ook afhankelijk van de wil van vrouwen om te verbinden en samen avonturen aan te gaan. Mister Mountain zal leuk, uitdagend en aantrekkelijk moeten zijn voor vrouwen in Nederland. Daarnaast hebben we de inzet nodig van organisaties en federaties die ons ondersteunen zodat we avonturen kunnen organiseren. De Mister Mountain community heeft jullie nodig om te groeien!