Coaches

Ontmoet de coaches van Mister Mountain

Geweldig dat je nieuwsgierig bent naar wat Mister Mountain jou te bieden heeft. Onze coaches zijn totaal verschillende vrouwen met een gezamenlijke passie voor bergsportavonturen. Als we starten met praten over bergsportavonturen dan krijgen we een smile op ons gezicht en een twinkeling in onze ogen. De bergen bieden zoveel kansen om de beste versie van jezelf te worden. In onze coachsessies zetten we de bergen dan ook in als metafoor en middel om jou te coachen bij het behalen van jouw hogere doelen.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in:


Nienke van Ree

“Het is niet de berg die we overwinnen maar onszelf” Sir Edmund Hillary

Hi, ik ben Nienke! De coach die andere vrouwen inspireert om het beste uit het leven te halen. We bewandelen allemaal onze eigen weg! Ook ik heb verschillende bergen overwonnen en ben van mijn pad afgeweken. Na periodes van afleiding is het voor mij weer helemaal helder! Mijn missie is om jou in beweging te zetten en het beste uit jezelf te halen. Als coach help ik je los te komen van belemmerende overtuigingen en bagage uit het verleden. Ik begeleid je in het vinden van jouw eigenwaarde zodat je je weer eigenares van je leven voelt. Ik stel je gerichte en verdiepende vragen, houd je spiegels voor en daag je uit om uit je comfortzone te stappen om tot nieuwe inzichten te komen.

Mijn bergpad

De combinatie van sport, vitaliteit, coachen en optimaal presteren is verweven door mijn gehele leven en loopbaan. Mijn carrière ben ik gestart als ondernemer en sport- en revalidatietherapeut. Verschillende jaren was ik verantwoordelijk voor de gezondheid van sporters zodat zij zo optimaal mogelijk konden presteren. De afgelopen 7 jaar heb ik gewerkt in het bedrijfsleven, in de rollen van leidinggevende, veranderkundige, programmamanager, trainer en coach. 

In mijn (werk)leven leg ik de lat graag hoog en zoek de grenzen van mijn kunnen op. Bergsportavonturen geven mij daarbij het zelfvertrouwen om steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan. De levenslessen uit de bergen zorgen voor meer focus in mijn werk, meer verbinding met mijn lichaam en gevoel, én meer zelfvertrouwen.

Als coach doe ik mijn werk met passie en op mijn eigen enthousiaste manier. Ik sta er om bekend dat ik anderen in beweging zet en uitdaag, maar altijd het vertrouwen bied om dat nieuwe pad in te slaan. Mijn visie op coaching is om met behulp van bergsportactiviteiten (als uitdaging) dichter bij je zelf te komen en van daaruit persoonlijk te groeien. Oplossingen en antwoorden vind je in de buitenlucht én in beweging.

Een (berg)sportuitdaging brengt veel nieuwe inzichten met zich mee over je fysieke, mentale en emotionele fitheid. In korte tijd kom jij tot de kern van wie jij bent, wat jij belangrijk vindt in het leven en hoe je daar vorm aan wilt geeft.

Door het volgen van verschillende coach-, verander- en vitaliteitstrajecten en opleidingen weet ik wie ik zelf ben, wat mijn hogere doel is, waar ik energie van krijg, waar de energie lekt en aan welke knoppen ik moet draaien om mij vitaal te voelen, zodat ik de juiste bergen verzet. Dit helpt mij ontzettend in de fase waarin ik mij nu bevind, de zogenoemde tropenjaren met een zoon van twee en een baby. Door de juiste prioriteiten te stellen en verantwoorde keuzes te maken in mijn leefstijl en de activiteiten die ik onderneem, behoud ik de balans en energie.

Ik kijk er naar uit om jou te coachen bij jouw persoonlijke reis om het beste uit je zelf te halen! Op naar een vitaal leven!


Karin Schuit

If you change the way you look at things, the things you look at will change” Dr. Wayne Dyer

Bergen helpen me om zaken in een ander perspectief te plaatsen. Ze dagen me uit en laden me op. Ruim tien jaar ben ik leidinggevende in het publieke domein. Was het leuk en gemakkelijk? Nee, want ik was altijd de jongste leidinggevende en de enige vrouw. Dit heeft eerlijk gezegd met name in de eerste jaren nog wel eens tot huilbuien, frustratie, slechte nachten en ‘nu stop ik echt met dit werk’ gedachten geleid.

Ondertussen durf ik hardop te zeggen dat leidinggeven een rode draad in mijn leven is. Als kind als gids bij de welpen en als student in het managementteam van psychologie. Overal stond ik graag met mijn neus vooraan en had ik nog liever ook een vinger in de pap. Keer op keer geconfronteerd met mijn persoonlijke onzekerheid en zelf gevormde belemmerende gedachten. Het is een innerlijke drijfveer om telkens weer de uitdaging aan te gaan met een krachtigere variant van mezelf.

Door verschillende coaching- en leiderschapstrajecten is me duidelijk geworden wat ik wel en niet kan en waar ik me wel en niet prettig bij voel. Ik stel me vaker kwetsbaar op en gebruik dit functioneel in relatie tot anderen. Er heeft een verschuiving plaatsgevonden van een inhoud- en resultaat gestuurde vorm van leiderschap naar een meer persoonsgericht wijze. Deze laatste vorm durfde ik vanwege mij omgeving jaren niet optimaal in te zetten. Dat vertrouwen in mezelf heb ik ondertussen gewonnen. Zoals een coach onlangs tegen mij zei:  “Je bent jaren bezig geweest om te worden, nu is het tijd om te zijn!”. Dat voelt heerlijk.

Met deze figuurlijke bagage in mijn rugzak neem ik jou graag mee op reis in jouw persoonlijk leiderschap. In ons dagelijks leven hebben we vele rollen te vervullen, van dochter tot moeder en van partner tot collega. Dat eist een hoop van ons. Soms zoveel dat we vergeten wie we zelf zijn en wat we diep van binnen voelen. Gun jezelf om hier langer bij stil te staan door in beweging te komen. Terwijl we ons voortbewegen in tijd en ruimte, begeleid ik je in het benoemen van jouw unieke talenten en dieper liggende wensen. Bij iedere stap kom je dichterbij jezelf. Door ruimte te creëren voor bewust ervaren beleef je deze reis optimaal. Ik prikkel je gaandeweg om jouw vragen vanuit een ander perspectief te belichten. Dit is het begin van een hele, mooie, nog veel langere reis. Ga je mee?

Kenmerken van mij

Iedereen is uniek! Ik heb een sterke voorkeur voor visie vanuit een groter geheel met aandacht voor intuïtie en sensitiviteit.  Ik hou van functionaliteit en weinig van processen en procedures. Ik ben theoretisch onderlegd, maar pas dit nauwelijks concreet toe. Kaart- en kompas lezen is mij met de paplepel ingegeven. Anderen geven aan dat ik een goed niet- veroordelend luisteraar en transparant ben. Misschien af en toe te energiek en een beetje gestoord. Lachen vind ik ontzettend belangrijk en het helpt om mezelf niet al te serieus te nemen.