Alpine beklimming Alpspitze – Expeditie Happinez

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 25/05/2017 - 28/05/2017
Hele dag

Locatie
Camping

Categorieën


Alpine beklimming van de Alpspitze

Ga mee de bergen in en beklim samen met ons de Alpspitze. Kan je een berg in een weekend beklimmen dan? Jazeker! Deze berg is 2.628 meter hoog en naast de Zugspitze één van de bekendste bergen van Duitsland en de noordelijke Kalkalpen. Deze reis is voor vrouwen die op zoek zijn naar een echte uitdaging in de bergen.

Hier vind je een eerste impressie van de Alpspitze.

De Alpspitze is met zijn 2628 meter een echte berg en ligt op 8,5 uur rijden vanaf Utrecht. Hier vind je opwinding, uitdaging en ontdek je de ruige schoonheid van het adembenemende berglandschap. De bijna 3000 meter hoge bergen worden door diepe ravijnen doorkliefd en zijn omgeven door schitterende alpenweiden. Dit Alpengebied geeft jou gezonde berglucht, de nodige energie en power. Hier laat je de sleur van alledag ver achter je en wordt je hoofd helemaal leeg.

Datum:

Donderdag 25 mei tot en met zondag 28 mei.

Planning:

Donderdag
17.00 uur Aankomst Camping Erlebnis Zugspitze.
19.00 uur Gezamenlijk avondeten
20.30 uur Briefing voor vrijdag en tas inpakken

Vrijdag*
07.00 uur ontbijt
08.00 uur vertrek startplaats beklimming & ontmoeting gids
08.30 uur check materialen met gids
09.15 uur start beklimming. We lopen via het Hollental gorge. Bekijk de filmpjes op youtube, het is echt bij de start al een geweldig uitzicht.
14.30 uur aankomst bij berghut Kreuzeckhaus
19.00 uur diner
20.30 uur briefing zaterdag
21.00 uur spullen gereed maken

* de tijden die beschreven staan zijn richttijden. Dit is namelijk afhankelijk van het weer. 

Zaterdag
07.00 uur ontbijt
08.00 uur start beklimming naar de top van de Alpspitze. Dit is een route inclusief via ferrata. Het is ongeveer 3,5 – 4 uur naar de top.
12.00 uur afdalen via de oost-kant.
14.30 uur aankomst startplaats en vertrekken we weer richting de camping.
19.00 uur diner

Op deze dag hebben we nog een leuke verrassing voor jullie in petto. 

Zondag
08.30 uur ontbijt
10.00 uur Afsluiting maar je kunt deze dag natuurlijk nog gebruiken om heerlijk te fietsen, te wandelen of een leuk stadje te bekijken.

Avontuur & Fun

Omdat wij wel van avontuur houden, zoeken wij altijd naar een mooie plek om te verblijven, die En mooi gelegen is En betaalbaar is.
Op donderdag en zaterdag koken we ons eigen eten, dat doen we samen, of je zet een ander aan het werk, en hebben we een keer zin om uiteten te gaan dan overleggen we dit ter plekke. We vinden vrijheid namelijk erg belangrijk! Daarnaast voegen we altijd een verrassingselement en wat vrouwelijke fun toe op onze avonturen. Maar onze funfactor ligt natuurlijk bij onszelf. Sporten is super tof! En nog toffer als je het samen doet. En  natuurlijk hebben we nog een verrassing in petto maar dat blijft tot op het laatste moment een geheimpje :).

Kosten

De kosten bedragen € 375,- per persoon inclusief:
– Handboek voorbereiding
– Begeleiding coach en erkende gids
– Overnachtingen
– Gadget
– Ontbijt
– Lunch
– Diner

Exclusief

Vervoer naar Duitsland toe.
Reis- en annuleringsverzekering. Aangezien bergsport valt onder de extreme sporten ben je verplicht je voor deze specifieke activiteit aanvullend te verzekeren. Hier lees je er alles over. Ben je lid van de NKBV dan kan je via hen een aanvullende verzekering afsluiten.
(I) Mis(s) Mountain(s) t-shirt a € 35,-. Wil je deze bestellen, zet dit dan in de opmerkingen bij je reservering.

Gear

Wat je specifiek nodig hebt wordt in het handboek dat je ontvangt per stap beschreven. In het kort:
Kleding. Thermo ondergoed (baselayer), Fleecetrui of dun jasje en een wandelbroek (midlayer), afhankelijk van het weer. In mei kan het erg warm zijn maar net zo goed kan er boven nog sneeuw liggen en waait het hard. Regenbroek en jas (hardshell). Fleece muts, waterdichte handschoenen, wandelsokken.
– Klimgordel
– Minimaal C-wandelschoenen.
– Rugzak
– Wandelstokken
– (klettersteigset en stijgijzers)

Wordt dit je eerste alpine bekleding en heb je nog niet alles? Laat het ons weten! Wij kunnen dan kijken wat je nog nodig hebt, kunt lenen of eventueel huren.

Voorbereiding

Wil je je voorbereiden op deze beklimming? Start met wandelen en breidt dat uit door te gaan wandelen met bepakking. Stop je rugzak vol met flessen met water of gewichtjes, begin met 2,5 kilo en breidt dit uit naar 10 kg. Let goed op je voetenwerk! Loop licht, loop rechtop. Je voeten doen namelijk het werk. Zoek heuvels en onregelmatig terrein op. Deze blog laat zien waar je in Nederland kunt trainen.

Mocht er behoefte zijn aan een klettersteig oefendag dan kunnen wij dit voor de groep organiseren.

Heb je vragen? Mail naar info@mistermountain.com of bel naar Nienke 0629087785.

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *