Vragen bij een coachreis

 1. Krijg ik last van de hoogte?
  Nee. Tijdens de huttentocht wandelen en slapen we onder de 2500 meter hoogtegrens, waar je hoogte ziek kunt worden.
 2. Ik heb nog nooit een huttentocht gedaan. Wat kan ik verwachten?
  Overnachten in berghutten is een belevenis op zich. Je brengt er de avond en nacht door met gelijkgestemden. De maaltijden bestaan veelal uit regionale gerechten. De slaapvertrekken verschillen per hut qua afmeting en je slaapt veelal met meerdere mensen in één ruimte. Het mooie van een berghut is dat je altijd het meest fantastische uitzicht hebt!
 3. Wat neem ik mee?
  Een goede rugzak en stevige wandelschoenen met goed profiel. Een slaapzak is niet nodig, maar wel een eigen lakenzak en kussensloop. Wat je verder allemaal mee moet nemen vind je in onze paklijst. Deze krijg je na de intake per mail toegestuurd.
 4. Houden jullie rekening met je footprint?
  Wij vinden de natuur ontzettend belangrijk! Tijdens de reis vinden we het ontzettend belangrijk dat je geen vuil achterlaat in de bergen. Neem dus altijd je afval mee in je rugzak en gooi het weg bij de daarvoor bestemde afvalbakken.
 5. Fit genoeg voor de huttentocht?
  Deze huttentocht bestaat uit wandeldagen van 3 tot 6 uur en bevat geen grote technische uitdagingen. Een goede fysieke conditie is wel belangrijk omdat je de uren ook met bagage loopt. Hoe beter je bent voorbereid, hoe meer je kunt genieten van het wandelen en hoe beter je kunt werken aan een fitte mind.
 6. Hoe regel ik het vervoer?
  Je reist op eigen gelegenheid naar Cauterets, afhankelijk van jouw voorkeur met de: trein, bus, auto, vliegtuig.
 7. Is mijn eigen verzekering voldoende dekkend?
  Als je op gemarkeerde bergpaden wandelt – wat je in principe doet tijdens een huttentocht – dan ben je door de doorlopende reisverzekering meestal gedekt voor ongevallen en repatriëring. “Meestal”, want de polissen verschillen onderling erg sterk van elkaar. Lees daarom de kleine lettertjes! De verschillen zitten vaak in het al of niet terugbetalen van de kosten van een langer verblijf in een buitenlands ziekenhuis, extra verblijfskosten voor partner enz. Het kan daarom interessant zijn een tijdelijke ‘verzekering voor avontuurlijke sporten’ af te sluiten bij een verzekeraar, dat kan ook voor korte duur zoals bij de bergsportvereniging van Nederland, de NKBV.
 8. Heb ik EHBO nodig?
  Onze coaches zijn uitgerust met een ‘Eerste Hulp Bij Bergsport Ongevallen’ certificaat en kunnen bij ongelukken de juiste hulp bieden. Daarnaast zijn zij uitgerust met de juiste tools om zo nodig andere hulpdiensten in te schakelen.
 9. Tot wanneer kan ik mij aanmelden?
  De uiterste inschrijfdatum is 30 juni 2020.